
بیماری پوست مرغی چیست؟
احتمالاً برای شما پیش آمده است که بر روی زانو، آرنج، باسن و... دانه های ریز و خشن ببینید. و این مسئله شما را نگران کرده باشد. این دانه های ریز و خشن که ظاهری مانند جوش دارد ولی به شدت ضخیم است، کراتوز پیلاریس است. البته در ایران این بیماری پوستی، به اسم پوست مرغی شناخته شده است. در این مقاله از سایت پیونکس بطور کامل و دقیق بیماری پوست مرغی را بررسی میکنیم.
Roxana توییت
کراتوز پیلاریس (پوست مرغی) چیست؟
کراتوز پیلاریس (پوست مرغی)، یک بیماری پوستی شایع است که قسمتهایی از پوست دچار برجستگیهای خشن میشود. دقیقاً مانند پوستِمرغ. این برجستگیها در واقع سلولهای مرده پوست هستند، که فولیکولهای مو را مسدود میکند. این دانههای برجسته به رنگ قرمز یا قهوهای روی پوست ظاهر میشود. البته در بیشتر موارد بیرنگ مانند پوست است.
بیماری پوست مرغی معمولاً بر روی زانو، آرنج، بالای بازو، ران، باسن دیده میشود. بیماری پوست مرغی مسری نیست. بیماری پوست مرغی، معمولاً باعث ناراحتی یا خارش نمیشود. مگر زمانی که پوست به شدت خشک باشد این بیماری بدتر میشود و ممکن است با سوزش و خارش همراه باشد. و همچنین ممکن است در دوران بارداری بدتر شود.
هیچ درمان قطعی برای بیماری پوست مرغی وجود ندارد، اما راههایی برای جلوگیری از بدتر شدن آن وجود دارد. تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
علائم بیماری پوست مرغی چیست؟
بارزترین علائم بیماری پوست مرغی ظاهر آن است. برجستگیهایی که روی پوست ظاهر میشوند، شبیه برآمدگیهای پوستِمرغ، پَر کنده شده است. بههمین دلیل، به اسم بیماری پوست مرغی شناخته شدهاست.
بیماری پوست مرغی، در هرجایی از پوست که فولیکولهای مو وجود دارد ظاهر میشود. بنابراین هرگز در کفپا، کفدست و هرجاییکه فولیکول مو وجود نداشته باشد، ظاهر نمیشود.
سایر علائم بیماری پوست مرغی:
خشکی شدید پوست
خارش، سوزش و التهاب پوست
برجستگی شبیه به کاغذ سنباده و یا شبیه به پوست مرغ
پوست اطراف برجستگیها به رنگ صورتی یا قرمز خفیف باشد
رنگ برجستگیها با توجه به رنگ اصلی پوست متفاوت است. ممکن است برجستگیها به رنگ: (گوشت رنگ، سفید، قرمز، صورتی، قهوهای یا سیاه) پدید آید.
دلیل ایجاد بیماری پوست مرغی
این بیماریِ بیخطرِ پوست، نتیجه تجمع کراتین در منافذ پوست است. کراتین موهایبدن، در منافذ مسدود میشود و از باز شدن فولیکولهای مو در حال رشد جلوگیری میکند. درنتیجه، برجستگی کوچکی در جایی که مو باید باشد ایجاد میشود.
علت دقیق تجمع کراتین در منافذ پوست ناشناخته است. اما پزشکان میگویند بیماری پوست مرغی ممکن است با بیماریهای پوستی مانند: (درماتیت آتوپیک و بیماریهای ژنتیکی) مرتبط باشد.

چه افرادی دچار بیماری پوست مرغی میشوند؟
هرکسی ممکن است به بیماری پوست مرغی مبتلا شود، اما بیشتر در کودکان و نوجوانان شایع است. بیماری پوست مرغی اغلب در دوران نوجوانی شروع میشود و معمولاً تا 25 الی 30 سالگی کاملاً از بین میرود.
تغییرات هورمونی در دوران بلوغ و دوران بارداری و… باعث بیشتر شدن بیماری پوست مرغی میشود.
چگونه از شر بیماری پوست مرغی خلاص شویم؟
هیچ درمان قطعیای برای بیماری پوست مرغی وجود ندارد. این بیماری پوستی معمولاً با افزایش سن خود به خود برطرف میشود. راههایی برای بهبود ظاهر بیماری پوست مرغی وجود دارد. اما بیماری پوست مرغی مقاوم است و به راحتی بهبود نمییابد. شاید بعد از گذشت ماهها مقداری بهبود یابد.
درمان خانگی بیماری پوست مرغی
بیماری پوست مرغی اگر بر روی زانو و آرنج باشد، قطعاً باعث خجالت است. و شما نمیتوانید به راحتی هر لباسی را دوست دارید در مهمانیها به تن کنید. برای اینکه برآمدگی بیماری پوست مرغی را به حداقل برسانید چند راهکار به شما آموزش میدهم. هرچند که 100% مشکل شما حل نمیشود ولی تا حدودی برآمدگیها را کمتر میکند.
1) دوش آب گرم بگیرید
یک بار در هفته دوش آب گرم بگیرید. دوش آب گرم، سبب باز شدن منافذ پوست میشود و در نتیجه پوست حالتی نرم و تازه به خود میگیرد. زمان حمام گرم باید کوتاه باشد. زیرا آب گرم روغن طبیعی پوست را از بین میبرد. بهتراست درپایان حمام، زمانی که پوست نرم شد با استفاده از لیف لوفا، روی پوست مرغی را به آرامی بکشید. این کار باعث میشود لایه های مرده پوست از بین برود.
2) لایه برداری کنید
یک الی دو بار در هفته لایه برداری کنید. لایه برداری به بهبود ظاهر پوست کمک میکند. بهتر است به آرامی پوست مرده را با لیفلوفا یا سنگ پای نرم، از بین ببرید. همچنین میتوانید با ترکییب شکر قهوهای، قهوه آسیاب شده، روغن زیتون یا… یک لایه بردار خانگی درست کنید. و در پایان حمام بعد استفاده از لیف به پوست بزنید.
3) لوسیون بزنید
هر روز از لوسیون آبرسان استفاده کنید. لوسیونهای حاوی آلفاهیدروکسیاسید، پوست خشک را هیدراته میکند و به گردش سلولی کمک میکند. همچنین میتوانید از کرمهای ترمیم کننده پوست و آملاکتین استفاده کنید. این کرمها بعد از انجام لایه برداری بینظیر است.
4) گلاب بزنید
گلاب یک تسکین دهنده عالی و رفع التهاب پوست است. گلاب میتواند برجستگیها را نرم و کوچکتر کند.
5) لباس تنگ نپوشید
پوشیدن لباسهای تنگ باعث اصطکاک پوست میشود . لباسهای تنگ از رشد مو به بیرون از پوست جلوگیری کرده و باعث برگشت مو به درون پوست میشود. به همیندلیل پوست دچار برجستگی میشود و به مرور بیماری پوست مرغی پدید میآید.
6) از دستگاه بخور و رطوبت ساز استفاده کنید
دستگاه بخور، هوای محیط را مرطوب میکند. رطوبت محیط باعث میشود که رطوبت پوست محفوظ بماند. به همین دلیل پوست از خشکی در امان است و از تشدید پوست مرغی جلوگیری و التهاب پوست کمتر میشود.
7) از کرم پوست مرغی استفاده کنید
بعضی از کرمهای رفع پوست مرغی، به دلیل وجود ترکیبات خاص و آبرسان بودنشان به بهبود بیماری پوست مرغی کمک میکنند. برای خرید کرم پوست مرغی کلیک کنید.
درمان پزشکی بیماری پوست مرغی
تبلیغ درمانهای پزشکی زیادی برای از بین بردن بیماری پوست مرغی وجود دارد. ولی به جرات به شما میگویم که هزینه اضافی و بینتیجه است. چون این بیماری پوستی به هیچ وجه درمان نمیشود. در حالت عالی میتوان گفت که مقداری بهبود مییابد.
خلاصه
به انتها این مطلب رسیده ایم و امیدوارم که برای شما هم جذاب بوده باشد. این مقاله توسط سایت پیونکس نوشته و تالیف شده است. کپی با ذکر منبع مجاز است. در غیر این صورت مجموعه پیونکس هیچگونه رضایتی ندارد.
نظر بدید